Balzamy na pery

Ahojte, dnes tu pre Vás mám už spomínanú recenziu na balzamy na pery, ktorých som už fakt vyskúšala veľké množstvo, pretože sa mi akosi začali vysušovať pery to nielen v zime, ale aj v lete, prakticky celoročne. Takže poďme na to.

1.. Avon Ochranný balzam na pery s bambuckým maslom a mandľovým olejom - nádherná vôňa, poviem Vám, tak nádherne voňavý balzam som doposiaľ nemala. Mám ho od Vianoc, kúpila som ho za 1,90 €, cez rok som ho v katalógu Avon nevidela, je to vianočná edícia. Má nádherný obal, modročervený s vianočným motívom a mne sa fakt veľmi páči. Už len pre ten obal a vôňu sa ho oplatilo kúpiť. Balzam je bielej farby, pery nefarbí.

Moje skúsenosti: obsahuje akoby viac vody, aj keď ho nanášam na pery cítim, že má takú riedšiu konzistenciu ako napr. balzam od Avène. Je to ale môj subjektívny pocit, neviem, či je to tak skutočne. Každopádne po tomto balzame sú moje pery akoby hydratované len na tú chvíľu, keď ho nanesiem na pery. Zdá sa mi, že mi ich ešte viac vysušuje. Takže čo sa týka účinkov už by som ho asi znovu nekúpila, ale pre tú vôňu a ten nádherný obal to možno ešte skúsim.
Dávam mu 6 z 10 bodov.

2. Labello Mlieko a med - stojí okolo 2,20 €, kde ako. Balzam je žltej farby, má pekný obal, pekne vonia po mede a mlieku.

Moje skúsenosti: Balzam je tiež akoby trochu vodnatejší, neviem ako to vysvetliť, ale proste je redší a menej hutný. Pery sú po nanesení hydratované, avšak tá hydratácia dlho nevydrží, je potrebné ho nanášať pomerne často, zdá sa mi, že pery akoby trochu vysušoval, menej ako balzam od Avonu, ale predsa. Kúpila som si ho už opakovane, je to pre mňa taký záchranár na poslednú chvíľu, ktorý nie je veľmi drahý, predáva sa všade, takže s dostupnosťou nie je problém. Pre moje pery však neposkytuje úplne postačujúcu hydratáciu. Naviac sa mi tento balzam opakovane zlomil a v lete sa mi dokonca stalo, že sa na slnku doslova roztopil, ale to by sa mohlo stať podľa mňa aj inému balzamu.
Dávam mu 7 z 10 bodov.


3. Avène Cold cream balzam na pery - je určený pre veľmi suché pery. Spomedzi dnes recenzovaných výrobkov je najdrahší, stojí 9,72 €, ale na internete ho zoženiete aj lacnješie. Inak ho predávajú v lekárni. Je bielej farby, balenie má netradičný a veľmi štýlový tvar, čo sa mi na ňom veľmi páči. Vôna je nevýrazná, veľmi jemnučká.


Moje skúsenosti: Tento balzam je u mňa na prvom mieste, svojimi účinkami je jednoznačne najlepší, aký som doteraz vyskúšala. Mám už v poradí ani neviem koľké balenie. Je síce drahší, ale myslím, že to stojí za to. Po nanesení na pery nedodáva žiadnu farbu, možno trošičku lesku, ale nič zásadné, je to predsa len balzam, ktorý by nemal zafarbovať pery, čo mi vyhovuje. Nanášam ho tak dva až trikrát denne, takže pomerne málo na to, že mám dosť suché pery. Večer ho nanášam stále, aby som ráno mala pery vyživené. Po nanesení sú moje pery hydratované a vláčne a tento pocit vydrží dlhé hodiny, takže ho netreba nanášať často. Mám pocit, že moje inak suché pery sú po pár dňoch používania hydratovanejšie a sú akoby menej suché, akoby ich ten balzam aj trochu liečil. Občas cítim na perách pálenie aj s týmto problémom si však tento balzam dokáže poradiť, pery upokojí a je po probléme. U mňa je tento balzam už proste stálicou, ktorú mám doma stále po ruke.
Dostáva plných 10 bodov.


Porovnanie: Balzam z Avonu vyhráva čo sa týka vône a obalu, Labello je zase najviac dostupné, účinkami som ale jednoznačne najviac spokojná s balzamom od Avène.



A čo Vy?Máte s nimi skúsenosti?

Komentáre