Hydratácia mastnej pleti s Effaclarom


Kedysi dávno panoval názor, že mastnú pleť treba vysušovať, dnes už ale viem, že to až taká pravda nie je a že aj mastná pleť si zaslúži svoj dávku hydratácie. Samozrejme, že aj mne samej trvalo istý čas prijať túto všeobecne známu kozmetickú pravdu, ale čo už narobíte, sme len ľudia. Musím sa však priznať, že nájsť vhodný krém pre mastnú pleť nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou, no konečne sa mi to podarilo.

Dermatokozmetika si získala moje srdce a značka La Roche-Posay svojím radom Effaclar mám jednoznačne moje sympatie. S gélom Effaclar som už mala skúsenosti dávnejšie, je vynikajúci, nevysušuje pleť, je jemný, po nanesení na pleť mierne pení a čo je najlepšie príjemne vonia, nič prenikavé, ani sladké, čo mám rada, ale sladko voňajúci gél by asi nebol to pravé, gél vonia čisto a jemne, dá sa povedať, že krása obalu zodpovedá kráse obsahu, skrátka paráda.



Effaclar H je tým pánom, do ktorého som sa zaľúbila. Je to ľahký hydratačný krém s jemnou vôňou, ale podstatné je, že nejaká vôňa tam je, nemám rada neparfumovanú kozmetiku, to je pre iné slečny. Krém je fakt ľahký, je bielej farby, je to krém, ale nie je riedky, ani príliš hutný, tak akurát ako sa na krém patrí, má tak čisto pôsobiaci obal a pleti poskytuje skvelú hydratáciu. 


Asi od septembra som ho začala používať aj ako podklad pod make-up a nespôsobuje žiadne problémy v kombinácii s make-upom, naopak, make-up sa dá naniesť bez problémov, nerobia sa mi na pleti žiadne hrudky, skrátka všetko je tak, ako má byť.

Musím priznať, že krém sa vstrebáva do pleti veľmi rýchlo, používam ho väčšinou večer na hydratáciu pleti, ale aj ráno ako podkladový krém a všimla som si, že môj make-up drží akosi dlhšie a lepšie na pleti, neverila som, že podkladový krém je fakt taký zázrak, ja som si skoro nikdy žiaden podklad pod make-up nedávala, veď mastnú pleť mám dosť aj bez toho, ale vidíte, časy sa menia a hlavne v jeseni a zime potrebuje aj moja pleť dodať vlahu a živiny. 

Čo dodať, Effaclar mi vyhovuje, gél a krém sú skvelé, nevoňajú identicky, ale cítim tam isté podobné znaky. Kúpite ich v lekárni, pravda, nie sú to tie najlacnejšie varianty kozmetiky, aká sa dá zohnať, ale na internete určite nájdete lepšie cenové relácie. 

Hodnotím ich na plných 10 bodov.

A čo vy?Skúšali ste rad Effaclar?Čo používate na hydratáciu svojej pleti?


Komentáre

  1. Už dlhšie sa chystam kúpiť si krém od La Roche - Posay, ale vždy keď sa mi minie aktuálny krém, je v akci niečo iné ako La Roche. Nakže snáď nabudúce...

    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.