Jemnosť na perách

Dermatokozmetika balzam na pery

Prajem peknú slnečnú nedeľu. Už nejaký ten čas som sa vám chystala zreferovať zopár ďalších balzamov, ktoré sa na nejaký ten čas ocitli v mojej skromnej zbierke. Stále u mňa platilo a i naďalej platí, že balzamy z lekárne vysušujú pery minimálne a aj z tohto dôvodu si ich kupujem najčastejšie.
 

Suché pery ma trápia už istý čas. Začala sa to ani sama neviem ako, skrátka som začala pociťovať suchosť, ktorá sa nejako nevytrácala, kúpila som si rúže na pery, odložila lesky, no ten pocit suchosti a pnutia pretrvával. Tak som prestala používať všetko farebné a siahla som po bezfarebných balzamoch. Spočiatku to bolo Labello, no to pery dosť vysušuje, takže som s tým skončila a hľadala ďalej. Tu sa to konečne začne podobať rozprávke, blížime sa totiž ku šťastnému koncu - svoju pomocnú ruku mi podala značka Avene svojím Cold Cream krémom. Už po prvom natretí som pocítila úľavu, krásny pocit a  potom som si prezrela ponuku a našla som v nej aj balzam na pery z radu Cold Cream. Na druhý deň už bol Cold Cream doma a to hneď v dvoch variantoch - ako tuhý balzam v tyčinke Lip Balm a tiež ako Lip Cream teda krém na pery.

Avene cold cream pery balzam

O Cold Cream Lip Balm tyčinke na pery tuhej som sa už na blogu zmieňovala, takže tu len proste pripomeniem, že je to veľmi dobrý produkt na pery, dá sa zohnať z internetu za slušnú cenu. Odporúčam hlavne tým s vás, ktoré trpíte pocitom suchých pier a bežné balzamy vaše pery vysušujú. Inak k tomu vysušovaniu pier prispieva aj kúrenie, klimatizácia, je dôležité dodržiavať pitný režim, jesť veľa ovocia a ani zima naše pery nešetrí. Suchý vzduch je asi to najhoršie, čo môže byť, ja pracujem v prostredí, kde beží klimatizácia non-stop, čo určite nie je dobré ani pre pleť, ani pre pery, ale čo sa dá robiť, leto bez klimatizácie by sme v sklenenej budove prežili asi dosť ťažko, takže sa snažím piť čo možno najviac. 

Cold Cream Lip Cream je taká tekutejšia verzia, ktorú som spočiatku nemala až tak v láske, viac mi vyhovovala tá tuhá forma, ale nejako som si na tie tuhé už zvykla a tak to chce zmenu, už na mňa tak nefungujú no a tak som dala šancu tekutejšiemu bratovi. V lete tiekol ako divý, niekedy to bolo fakt takmer ako voda, ale teraz v zime pri izbovej teplote už nevystrája, asi dospel :) Každopádne si ho pochvaľujem, má ten taký zobáčik, ktorým sa dá pekne a kultúrne aplikovať na pery, Balenie je pomerne veľké 15 ml balzamu na pery veru neminiete len tak. Opäť len odporúčam. Nejakú extra vôňu nečakajte, avšak nie je to úplne bez vône, len je slabá, nič výrazné.

Hodnotenie: 10 bodov
Cicaplast balzam

La Roche-Posay Cicaplast Levres skvelá vecička na pery, krásny obal, ale už mi dochádza. Na suché pery skvelý pomocník, podrobnejšie si o ňom môžete prečítať v tejto recenzii. Už len dodám, že balenie je trochu menšie - 7,5 ml.
A-derma Baume leverse balzam na pery

A-Derma Baume Levres - intenzívny opravný balzam na pery je ďalším v mojej zbierke, no používam ho najmenej. Balenie 15 ml je úplne postačujúce na fakt dlhý čas, ja ho mám ešte stále, ale už ho musím minúť lebo ho mám otvorený už dlhší čas. Má tiež takú vodnatejšiu konzistenciu ako podobne vyzerajúci Avene Lip Cream. Pery hydratuje pomerne slušne, prirovnala by som ho opäť k Avene Lip Cream. Cenu vám nepoviem, mám ho už dávno. Mne sa na ňom ale veľmi páči obal. A-Derma je opäť značka, ktorú nájdete v lekárni.

Hodnotenie: 10 bodov, nie je mu čo vytknúť.

Sephora balzam lip butter

Na záver vám ukážem posledný kúsok mojej zbierky,  Iste si spomínate, ako som minule spievala, že som bola na výlete v Prahe a zastavila som sa v Sephore. Kúpila som si odtiaľ okrem iného skvelo voňajúci balzam Super Smoothing lip butter. Tá vôňa mi pripomína vanilku, oficiálne na krabičke som sa nedočítala, či sa môj nos náhodou nemýli, úprimne, neviem, čo je to za vôňu, podľa mňa je to vanilka, balzam vonia sladko a príjemne. Je balený v plechovej nádobke s obsahom 10 g, cenu vám už nepoviem, ale nebolo to nič drahé. Balzam je hutný, nanáša sa prstom, čo je trochu nepraktické na cesty, ale doma je to ok. Hydratuje tak normálne, pery nevysušuje, ale spomedzi dnes recenzovaných je najslabší čo sa týka efektu na perách. Svojich konkurentov z lekárne však prevyšuje veľkým bonusom - svojou krásnou, sladkou vôňou, čo je u mňa veľké plus. A úprimne aj to balenie je super. 

Hodnotenie: 9 bodov len pre trochu slabšiu hydratačnú schopnosť. 

Ak by som mala spraviť nejaký rebríček, vyzeralo by to asi takto:

1. La Roche-Posay Cicaplast
2. Avene Cold Cream Lip Cream
3. Avene Cold Cream Lip Balm
4. A-Derma
5. Sephora

A čo vy? Aký recept na suché pery odporúčate? Máte svoj obľúbený balzam? 

Komentáre

  1. Tak to je článek šitý mě na míru, miluju každou novou inspiraci na balzám, protože mám se rty hrozné problémy :(

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sme na tom podobne, tiež ma trápia suché pery a skúšam všetko možné.

      Odstrániť
  2. rada pozeram članky hlavne o balzamoch ztychto som nemala ešte žiadny, mne vyhovuje carmex, ale aj cien, da sa povedať že všetky čo som mala boli fajn okrem syx balzamu ten som ani nepouživala už

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzamov na pery je ako maku, ja som napr. neskúšala slávny Carmex.

      Odstrániť
  3. Ten zo Sephory ma láka najviac :) a na suché pery mám taký recept že.. jednoducho si ich vypeelingujem cukrom a pootm na 15 minút nanesiem med. To zaberá lepšie než nejaký balzam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru med na pery je to najlepšie, robievam to občasne a fakt to pomáha lepšie ako balzamy, žiaľ nedá sa to praktizovať napr. v práci, ale doma je to skvelá vec.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.