Bilancujeme - októbrová výzva ukončená

Na začiatku októbra som sa pridala k fanúšikom októbrovej výzvy, ktorej cieľom bolo vlastne zníženie hromadenia zásob kozmetiky, keďže som kozmetická blogerka láka ma kozmetiku nakupovať, ale povedzme si pravdu, mať veľké kozmetické zásoby nie je vždy tá najlepšia vec na svete. Aj keď sa snažím nakupovať kozmetiku rozumne, občas sa mi to proste vymkne spod kontroly, poznáte to. Preto som sa po objavení októbrovej výzvy ihneď rozhodla zapojiť. O čom to teda bolo a ako to celé dopadlo v mojom prípade? Tak čítajte ďalej.


V tejto výzve, ktorá sa podľa mňa značne podobala na akýsi druh diéty išlo o toto:

Obmedzenia: 
1. obmedziť výdavky na kozmetiku - nakupovať len skutočne nevyhnuté produkty, nevytvárať žiadne zásoby
2. nekupovať bižutériu ani žiadne časopisy, 
3, z oblečenia a topánok kupovať len veci pre život nevyhnutné,
4. žiadne farbenie vlasov,
5. obmedziť nakupovanie čajov. 
6. obmedziť návštevu drogérií a podobných obchodov. 

Dovoľuje sa:
1. nakupovanie vianočných darčekov,
2. nakupovanie počas výnimočných príležitostí napr. Interbeauty, ktorá ma čaká cez víkend.

3. uskutočňovať športové aktivity a masáže

Veru splniť podmienky tejto výzvy nebolo vždy jednoduché, najmä keď tak rada navštevujem DMku, ale čo už, zaťala som zuby a povedala som si, že to skúsim vydržať. DMku som za minulý mesiac navštívila zopárkrát, ale vždy len vtedy, keď mi niečo nevyhnutné v mojej kozmetickej výbave došlo a bolo potrebné kúpiť si ďalší.

Ako som splnila obmedzenia:

1. obmedziť výdavky na kozmetiku - nakupovať len skutočne nevyhnuté produkty, nevytvárať žiadne zásoby

Toto bol asi najťažší bod, ale prežila som to takmer bez ujmy na zdraví. Avšak kúpila som si jeden šampón a odličovacie tampóny, ktoré som nepotrebovala. Žiaľ tento bod sa mi nepodarilo úplne dodržať. Avšak keď to hodnotím spätne tak myslím, že som toho nakúpila v podstate dosť málo a snažila som sa kúpiť len to, čo mi už došlo. Do mojej zbierky pribudli:

Dove Purely Pampering - sprchový krém s vôňou vanilky a bambuckého masla
Gabrielle Salvete - Stars v odtieni 07 Princess
Odlakovač na nechty - kúpený v 101 drogérii, tie z DMky nemám až tak rada.
Garnier Essentials - osviežujúce odličovacie mlieko pre normálnu až zmiešanú pleť
Babylove Dusche& Schampoo - sprchový gél a šampón v jednom
Balea Oil Repair Spulung - kondicionér pre poškodené vlasy



2. nekupovať bižutériu ani žiadne časopisy, 

Odolať časopisom nebol až taký problém, s bižutériou to bolo horšie a na Retro burze to mohlo dopadnúť katastrofálne, avšak napodiv mi tuším do zbierky nepribudol jediný kúsok, takže tento bod som zvládla perfektne. 

3, z oblečenia a topánok kupovať len veci pre život nevyhnutné - toto je asi jediný bod, ktorý som splnila do bodky, kúpila som si jednu šatku a to bolo všetko. 

4. žiadne farbenie vlasov,

Toto som splnila na 100%, až tak obmedzujúce to pre mňa nebolo, pretože vlasy sa snažím farbiť čo možno najmenej, tak možno dvakrát ročne, našťastie sa mi moja hnedá farba na vlasoch celkom drží a nevymýva sa tak, ako keď som používala klasické farby, farbím sa šampónom, paradox však, ale u mňa to skutočne funguje. 

5. obmedziť nakupovanie čajov. 

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, veď priznanie je poľahčujúca okolnosť, takže priznávam, že toto som fakt nedodržala, no môžem ja za to, že mi čaje tak chutia a že majú tak krásne obaly a toľko rôznych mnou ešte neotestovaných chutí? 

6. obmedziť návštevu drogérií a podobných obchodov. 

Takže v DMke som bola za celý mesiac tuším tak 5 krát, takže svoje potulovanie som určite obmedzila, kedysi som DMku navštevovala každý týždeň, niekedy aj viackrát do týždňa, len tak, pre zábavu a vlastné potešenie. Nevstúpiť do predajne Yves Rocher bolo už ťažšie, nekupujem si tu kozmetiku vôbec nejako pravidelne, vlastne som si len nedávno kúpila svoje prvé produkty, ale viete, obzeranie sortimentu je mojím koníčkom, ale odolala som, ale bolo to ťažké. 

Fu takže takto dopadla moja výzva, myslím, že som sa maximálne snažila obmedziť všetko, čo sa obmedziť dalo, v pár bodoch som zlyhala, ale sme len ľudia a robíme chyby. Trochu sa cítim ako na spovedi, aj keď toto je samozrejme o niečom úplne inom. 

Komentáre