Sila úsmevu



Dnes som sa rozhodla trochu sa rozpísať a nakopnúť vás dobrou náladou. V poslednom čase, hlavne v zime sa nám akosi nič nechce, sme unavení, trpíme nákupnou horúčkou ala Vianoce a akosi je skrátka viac pochmúrnych dní a s nimi klesá i naša nálada. Verím, že tú vašu náladu vám môj dnešný článok zlepší.

Určite to poznáte, že úsmev je vlastne dar a že usmievať by sme sa mali neustále. Aj ja som dlho odolávala, veď to predsa nedáva zmysel, aby mal obyčajný úsmev takú silu. Ale rozoberme si to trochu. Idete po ulici a niekto sa na vás len tak usmeje, aký z toho máte pocit? Naplní nás to šťastím a väčšinou sa hneď usmejeme tiež, ak ide navyše o nejakého fešáka, tak to sme už hneď v 7. nebi však moje milé. Veru je to tak, takže daný človek dokázal obyčajným úsmevom spríjemniť váš deň, hoci len na krátky okamih, ale aj to nám niekedy stačí k tomu, aby sme mali hneď krajší deň. 

A teraz si to vezmite opačne, keď sa na niekoho usmejete vy? Verte či nie, efekt bude taký istý, jasné, možno niekto v extra ponurej nálade alebo nejaký zarytý pesimista si to ani nevšimne, ale berme si bežnú situáciu, že ide oproti niekto normálny, verte či nie, tiež ho to nakopne a dodá mu to energiu. Niekedy práve to potrebujeme, hlavne po nevydarenom dni v práci potrebujeme aspoň nejakú svetlú stránku dňa a práve úsmev je tou stránkou.

Byť v živote pesimista, neustále zamračený je veľmi jednoduché, avšak na čo je to dobré? Len tým ničíme seba samých. Ja viem, život vie byť poriadne tvrdý, ale to nás nesmie zastaviť v tom, aby sme sa snažili byť šťastní. A najjednoduchšou cestou ku šťastiu je práve úsmev. Tak si schválne spravte so mnou malý test, skúste sa v práci, v škole, v obchode hocikde na niekoho usmiať, skúšajte to povedzme týždeň a uvidíte, aké budú reakcie okolia, pevne verím, že sa vám to zapáči natoľko, že už nebudete chcieť prestať a stanú sa z vás optimisti. Pretože s chuťou a úsmevom ide všetko ľahšie. 

Pár faktov o úsmeve:

  • pristane každému,
  • zatiaľ nie je zdanený,
  • je zadarmo,
  • robí každého človeka krajším,
  • prebúdza v nás dobrú náladu a pocit šťastia,

Keep smilling. You will feel better, live better and everything will seems perfect. Do not forget it. 


Komentáre