Plaváreň Petržalka



Víkend je ideálnou príležitosťou na oddych a relax a v tomto duchu sa niesol aj ten môj. V sobotu sme sa s kamarátkou vybrali otestovať teplotu vody v novovybudovanej plavárni v Petržalke. O jej výstavbe som mala dokonalý prehľad, nakoľko sa môj druhý domov nachádza v tesnej blízkosti, no k návšteve došlo až teraz a bola som veľmi milo prekvapená.

Asi ako od každej plavárne očakávame, že bude mať plavecký bazén, to táto plaváreň má, no tým sa jej benefiy rozhodne nekončia. Na svoje si tu prídu všetci milovníci aquaparkov a teplej vody s nimi spojenou, aj napriek tomu, že nejde o aquapark, o atrakcie tu nie je núdza. V areáli sa nachádza tobogán, veľmi pekný a vhodný pre všetky vekové kategórie, nie je to žiaden extrém, ale ani žiaden pomalý slimák pre deti, ja som sa na ňom dokonale vybláznila.

Najväčšiu radosť mi spravili dva teplé relaxačné bazény. Jeden so stredne teplou vodou, v ktorom sa dá sedieť celé hodiny a ďalší s extra horúcou vodou, v tej som veru dlho nevydržala a spočiatku bol pre mňa problém si do takejto vody sadnúť, ale nakoniec som sa prekonala a na krátky čas si oddýchla aj v tejto vode. Pokiaľ sem idete aj s deťmi, nemusí sa báť, v cene základného vstupného je aj detský bazén a všetky doposiaľ spomenuté atrakcie či tobogán.

Plaváreň je otvorená denne, počas pracovných dní až do 22, počas víkendov len do 20 hodiny. Priestory plavárne sú krásne čisté a nechýba ani milý prístup za pokladňami. Dobrá správa pre nás dámy je, že na počte fénov vedenie nešetrilo a tak nehrozí bitka pri sušení vlasov.



Jedine sociálne zariadenia mi pripadali trochu nedomyslené, neviem akú návštevnosť plaváreň očakáva, no 3 sprchy a 3 toalety sa mi zdajú málo. Osobne mám radšej oddelné sprchy na štýl sprchovacích kútov, ani tu ani v Hotely Nivy však nič také nenájdete, skrátka taká kolektívna sprcha. 

Po náročnom pracovnom týždni pôsobila táto prieskumná misia ako balzam na telo i na dušu. Cítila som sa ako v ozajstnom aquaparku a pritom ide o plaváreň. Doposiaľ som si najradšej chodila zaplávať do Hotela Nivy, avšak otvorením tejto plavárne sa moje priority rozhodne menia a plaváreň Petržalka vyhlasujem za to najlepšie, čo v Bratislave nájdete. A sama neviem prečo, no trochu mi táto plaváreň pripomína náš domáci ThermalPark Šírava

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už mali tú príležitosť zaplávať si v Petržalke. Pokiaľ žijete v inom meste, napíšte mi, či navštevujete miestne plavárne.

Komentáre

  1. Ani som netusila ze nieco take je! idem googlit vstupne a ked bude rozumne cez vikend som tam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús pozrieť linky pod obrázkami, sú tam nejaké info. Základná cena je 5 EUR na 90 minút a v cene máš nielen klasický bazén, ale ako som písala v poste aj relaxačné bazény a moju srdcovku - tobogán, takže podľa mňa nie je o čom uvažovať. A priestory sú nové.

      Odstrániť
  2. Bože super! Konečne otvorili aj niečo, čo má slúžiť človeku na aktívny oddych... teda, niečo iné ako len obchodné domy.=D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Petržalke už niečo také fakt chýbalo. No obchodné domy tie pomaly začínam neznášať a ak by ma niekto pozval na rande prejsť sa po obchodnom dome, asi by veľmi nepochodil. Niet nad čerstvý vzduch.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.