Prírodné šampóny na vlasy od Sante




Silikónový šampón by ste u mňa hľadali márne, vlastným pozorovaním som zistila, čo je o nich už dávno všeobecne známe a to to, že vlasy síce vyhladia, no zároveň zbytočne zaťažia a hlavne majiteľky mastných vlasov by sa im mali oblúkom vyhýbať. V poslednej dobe som sa pustila trochu viac do testovania prírodnej kozmetiky a tak si dnes zhrnieme moje dojmy z testovania dvoch šampónov značky Sante.

Sante patrí medzi certifikovaných výrobcov prírodnej kozmetiky. Mala som tú česť otestovať dva šampóny a to Repair a Henna Volume. Repair nesadol kamoške, tak mi ho darovala a Henna Volume som chcela skúsiť už dávnejšie veď henna je pre vlasy tak prospešná.





Repair Schampoo obsahuje výťažky z bio ginka, olív a aloe vera a mal by revitalizovať unavené vlasy. Sulfáty v zložení sú viditeľné, čo sa podpisuje pod riadne dobrú penivosť šampónu, čoho som sa bála asi najviac, pretože nemám rada, keď šampóny nepenia. Vonia jemne, no vcelku pekne. Zatiaľ teda vyzerá všetko ok.


Bohužiaľ musím konštatovať, že i keď ide o prírodný šampón na vlasy bez obsahu silikónov, vlasy zaťažuje a to pomerne dosť, po umytí sú akési bez života, objem žiaden, nie sú tak nadýchané ako s inými šampónmi a mastia sa mi rýchlejšie než bežne, zvyčajne už na druhý deň by to chcelo umyť a to hneď ráno, takže pokiaľ máte mastné vlasy, tento šampón rozhodne neodporúčam.


Jediné, na čo tento šampón používam je umývanie kozmetických štetcov a hádam poslúži aj ako mydlo na ruky, no použitie na vlasy neodporúčam.


Hodnotenie: 0 bodov z 5





Aj napriek zlej skúsenosti so šampónom repair som si nedala povedať a šla do kúpy šampónu tejto značky ešte raz v podobe Bio Henna. Tento šampón by mal vlasom dodávať objem a lesk a okrem už spomínanej henny obsahuje med a pivo. Vcelku príjemná kombinácia látok, aj vôňa je príjemná, pení rovnako ako jeho brat vyššie a tým sa klady opäť končia. Vlasy zaťažuje takmer totožne ako šampón Repair, objemu vlasom trochu dodá, ale stále je to voľným okom ťažko pozorovateľný efekt.


Hodnotenie: 1 bod z 5 za objem

Pokiaľ plánujete vyskúšať prírodné šampóny, Sante za seba neodporúčam, Alverde mi pripadajú predsa len o niečo lepšie alebo zájdite do najbližšej predajne Yves Rocher, ich šampón na farbené vlasy je vskutku úžasný. Najbližšie sa chystám otestovať šampón značky Terra Naturi, ktorý som si doviezla z dovolenkových nákupov.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už skúšali nejaký prírodný šampón a aké sú vaše skúsenosti so značkou Sante.

Komentáre

  1. Yves Rocher je jednotka aj u mňa :) skúšala som aj tuhý šampón od soaphorie a nestali sa z nás kamaráti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tuhé chcem skúsiť, zatiaľ som sa k nim však nejako neodhodlala, veľmi si neviem predstaviť to nanášnie, príde mi to trochu nepraktické.

      Odstrániť
  2. Yves Rocher nie sú vôbec prírodné šampóny (skús sa pozrieť na zloženie). Čo sa týka týchto Sante, tak ani jeden som neskúšala, ale mám doma Šampón s Lávovou zemou a ten je skvelý. Som na no poo už rok a pol a sem tam použijem ten s lávovou zemou, hlavne po olejových maskách. Vedie u mňa, lebo neobsahuje sulfáty...
    Čo sa týka prírodných šampónov (myslím tým tie ozaj prírodné, nie také, ktoré sa iba tvária) si treba zvyknúť. Ale je pravda, že každému sadne niečo iné.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa to snažím kombinovať, prírodné, menej prírodné, podstatné je pre mňa zatiaľ aby neobsahovali silikóny. O no poo som počula, no trochu sa toho obávam, keďže mám mastné vlasy.

      Odstrániť
  3. Já tedka zkouším šampon od Urtekramu, ale objednala jsem si špatný na blondaté vlasy s heřmánkem :D zatím mi vyhovuje, vlasy po umytí trochu vržou, ale mastí se stejně jako při použití jiných šamponu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Utrekam poznám, ale len z blogov, vlastnú skúsenosť s touto značkou zatiaľ nemám.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.