Ako sa starám o svoju pleť - časť prvá - každý deň


Väčšinou si pred písaním postu vyložím na stôl všetky produkty, o ktorých chcem písať, aby som náhodou na nejaký nezabudla a pri pohľade na tú obrovskú kopu pleťových produktov sa mi až nechce veriť, že toto všetko naozaj vlastním a používam. O svoju pleť sa však je potrebné náležite starať a aj preto mi tá veľká kopa až takú hlavu nerobí, koniec koncov všetko má svoj zmysel (účel). 

KAŽDÝ DEŇ

Deň sa začína ránom a to moje sa začína samozrejme čistením pleti, predsa len sa v noci pleť regeneruje a ak nič iné fakt nestíhate, tak čistenie pleti stihnúť skrátka musíte. Už je tomu nejaký čas čo si svoju pleť čistím šetrne pomocou pleťových mydiel, skúšala som prírodné i detské, no najviac mi vyhovuje práve mydlo Dove, úprimne pre jeho vôňu a krémovú konzistenciu. Následne už len nanesiem podkladový krém, momentálne Bioderma Hydrabio Legere, no na zimu to bude chcieť niečo výživnejšie, tento sa hodí skôr v letných mesiacoch. Nasleduje líčenie, no to už je trochu iná kapitola.



Keďže sa do práce líčim, po príchode domov nasleduje samozrejme fáza odličovania, najradšej sa make-upu zbavujem len čo vstúpim do dverí bytu, už mi ten nános líčidiel skrátka prekáža. Na odličovanie zvyknem používať micelárne vody, veľmi často sa vraciam práve k tej od Dermacolu pre mladú pleť, je jemná, neštípe ma po nej pleť ani necítim po odlíčení nejaký povlak či lepivý pocit, všetko je ako má byť. Očné partie odličujem klasikým modrým krémom značky Nivea, dokáže si poradiť aj s linkami a vôbec ma z neho neštípu oči, takže ak očný odličovač tak jedine tento, na ostatné som si asi vypestovala alergiu.


Po odlíčení si zvyčajne pleť ešte dočistím a to buď mydlom Dove alebo jemným umývacím krémom  Balea, ktorý pleť nevysuší a navyše príjemne vonia. Večer zvyknem pleti dopriať aj nejakú tú dávku výživy, líca a nos sú síce mastnejšie, no čelo mám suché, takže musím produkty kombinovať. Na čelo zvyknem používať Skin Food od Weledy, dokáže pleť hydratovať naozaj kvalitne. Na zvyšok tváre používam väčšinou Fluid od Alverde, je to moja láska na blogu vychválená už neraz, jedno balenie vám vydrží večnosť a zároveň s ním aj krásna pleť bez akné, ak trpíte na akné, toto odporúčam. 

Čaru Havlíkovej prírodnej apotéky som podľahla tiež a z mojej tohtoročnej návštevy Prahy som si priniesla aj krém Andělská tvář. Chystám naň samostatný post, tu len spomeniem, že ho v časoch, keď je pleť suchá používam ako nočný pleťový krém a vcelku pleť vyživuje, no zbytočne ju nezaťažuje, nie je príliš mastná.

Keď sa tak pozerám na produkty, ktoré používam dnes a na tie, ktoré som používala kedysi vidím dosť veľký rozdiel a vývoj, hlavne smerom k prírodnejšej kozmetike a menej vysušujúcim produktom. Aj keď máte mastnú pleť, nemusíte nutne používať všetky tie vysušujúce produkty určené pre daný typ pleti, stavte na hydratačnejšie prípravky, ak pleť zbytočne vysušíte logicky sa sama začne mastiť ešte viac a o to predsa nestojíme. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty v starostlivosti o pleť používate vy a či máte skúsenosť s niektorým z mojich pleťových pomocníkov.

Komentáre

  1. Zkušenost nemám s žádným s produktů, ale zaujal mně ten fluid od Alverde. Taky se o svoji pleť náležitě starám, čistím pleť ráno i večer, pak aplikuji pleťové krémy a snažím se nezapomínat ani na ten oční krém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Očný krém nejako extra nepoužívam, momentálne ani žiaden nevlastním, paradoxne však asi tak pred dvoma rokmi som si na očné krémy dosť potrpela, avšak momentálne nemám žiaden.

      Odstrániť
  2. Skúsenosť mám so Skinfoodom a bol skvelý hlavne v zime. Inak používam iba prírodnú kozmetiku, pleťové oleje, séra a kvetinové vody.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako vidím, Skin Food je fakt populárny a ani sa tomu nečudujem.

      Odstrániť
  3. Ty jo, tolik produktů:) Moje ráno začíná tím, když si obličej umyju vodou a den končí, když si makeup sundám odličovacím mlékem Garnier a odličovacíma ubrouskama:) :D Asi bych měla být pečlivější když jde o péči o pleť, ale za nic se nedokážu přinutit k tomu, že bych se měla třeba krémovat nebo tak:)

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno skús aspoň krém na noc, to sa ešte dá zvládať aj v náročnom pracovnom či vysokoškolskom tempe.

      Odstrániť
  4. Od Havlíka bych ráda vyzkoušela krém Krásná slečna :) Jinak Skin Food taky používám, hlavně teď, protože se ze mě zase stává sušenka.

    Narozeninová soutěž o paletku Fortune Favours The Brave MUR

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na tom rovnako, v zime je aj moja pleť suchšia a Skin Food je presne to, čo potrebujem a aj na pery je veľmi dobrý.

      Odstrániť
  5. Já teď používám jen odličovací mandlové mléko a mandlový krém od Weledy a pod oči rakytníkový balzám od Saloosu :) Jsem lenoch, a tak jsem to potřebovala zredukovat na co nejnižší počet produktů :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako tak čítam samá prírodná kozmetika. Zaujíma ma ako je na tom mandľový krém čo sa týka znášanlivosti s make-upom? Hľadám si práve nejaký podkladový krém pod make-up.

      Odstrániť
  6. Pekny članok, no ja som mala od biodermy hydrabio riche krem a mala som od neho viacej očakavani a myslela som že aj na zimu by bol dobrým pomocníkom ale mýlila som sa. Za veľa peňazímalo muziky...Ledva to zvládol cez leto a na zimu to si nechcem ani predstaviť... ked mi už nič ine nepomaha ostava mi posledná možnosť a to obyčajná nivea:)) ten čistiaci gel Balea ma celkom zaujal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi máš dosť suchú pleť, v tomto veľmi neviem poradiť. Balea krém je fakt skvelý, neublíži pleti a vyčistí ju, ale fakt jemne a keby nemal tie zrniečka tak sa s ním v pohode aj odličujem, párkrát som to skúšala.

      Odstrániť
  7. Odpovede
    1. Vyskúšaj fakt to funguje, používam ho už rok a len teraz som si kupovala druhé balenie, je to proste zázrak a samozrejme nestojí veľa.

      Odstrániť
  8. Používám toho také hodně a ráda zkouším nové značky, hlavně přírodní kosmetiku, ale vždy se ráda vracím k modré klasice od Nivey :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A na čo zvykneš Niveu používať? Ja sa ňou prevažne odličujem.

      Odstrániť
  9. Ja ráno používam krém aj čistiace mlieko od Ellie, očný krém od Ryoru a ako pleťovú vodu mám jarišov roztok. Mala som niekedy aj čistiace peny/gély/mydlá, ale ja som strašne lenivá ísť do kúpelne a potom naspäť do izby a zasa do kúpelne :D Tak sa proste dám dokopy v izbe, aj sa nalíčim a potom len v kúpelni len umyjem zuby :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že s časom pracuješ naozaj efektívne, vcelku ťa chápem, ráno sa počíta každá minúta, ja sa snažím mať všetko v kúpeľni resp. na stolíku, kde sa líčim a každý krok, ktorý musím v súvislosti s líčením a prípravou naň spraviť je strata času, ale čo sa dá robiť, efekt stojí za to.

      Odstrániť
  10. Andělskou tvář si jednou chci také pořídit, Havlíkovu přírodní apotéku úplně miluju:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa ti vôbec nečuduje, tie ich krásne obaly a skvelé produkty, skúšala som aj rannú čistiacu masku a už len dúfam, že sa ma niekto z rodiny spýta, čo chcem pod stromček, lebo toto rozhodne chcem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.