Fantasy príbeh Zaklínač





V čítaní kníh som v poslednom čase trochu poľavila, asi na mňa opäť ide obdobie oddychu od písmen v knihách, čo je škoda vzhľadom k tomu, že tieto dni sa dĺžkou s letnými porovnať nedajú a zimné večery sa najlepšie krátia práve pri knihách, tak verím, že sa mi podarí môj apetít po knihách nejako naštartovať. Čo sa mi však úspešne dočítať podarilo sú prvé dve knihy zo série Zaklínač. 


Knihy patria medzi obľúbené story môjho brata, tak som bola zvedavá, čo to vlastne je, keď to brat tak ospevuje. Žánrovo sa radí medzi fantasy, takže ak milujete vymyslené príbehy a tajuplné ríše, toto je to pravé. Zaklínač je dosť slávne dielo poľského autora Andrzeja Sapkowskeho. Má celkovo tuším 7 častí a začína sa nultou knihou zvanou Búrková sezóna. Po nej nasleduje kniha s číslom 1 - Posledné želanie. Knihy som čítala v českom jazyku, ale pre nás Slovákov to nie je žiaden problém.


Celé sa to točí okolo zaklínača Geralta, často sprevádzaného verným priateľom Marigoldom. Zaklínač je povolanie na odstraňovanie príšer, ktoré vznikli z nevydarených pokusov čarodejníkov. V knihe nájdeme kopec mágie, elfov a bytostí, ktorých názov vám bude znieť čudne a nelogicky, niekedy som si fakt nevedela predstaviť, proti čomu hlavný hrdina bojuje.


Myslím, že knihy sú zaujímavé tak pre ženy, ako aj pre mužov, prevažne sa v nich nachádzajú dobrodružné scény a súboje, no obsahujú aj istú dávku romantiky a vystupujú v nich aj ženské postavy.  Mňa osobne vcelku bavili a chystám sa aj na ďalšie pokračovania tejto série.


Našťastie sa nejedná o autora, ktorý píše prvých 100 strán knihy opisne a oničom, skôr sa tu striedajú pasáže nudy s napätými akciami, avšak tá nuda trvá zvyčajne krátko, pár strán, čo prežije podľa mňa každý, aj náročnejší a vášnivejší čitateľ. Musím priznať, že autor udržiava čitateľa v neustálom napätí, pretože je veľmi ťažké predvídať, čo bude dejovo nasledovať, je tu kopec nečakaných prekvapení. Jediné, čo by som štýlu autora trochu vytkla sú vulgárne slová, nie je ich síce veľmi veľa, no myslím, že by sa to zaobišlo aj bez nich.


Celkovo sa mi knihy páčili, úplná srdcovka to síce nebude, ale zaradila by som ich medzi schopné knihy. Chlapom sa podľa mňa budú páčiť viac, takže ak hľadáte námet na vianočný darček pre frajera/brata/kamaráta, toto by mohlo byť ono.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste čítali Zaklínača a ako na vás zapôsobil samotný dej. Ak ste Zaklínača nečítali, napíšte mi, čo zaujímavé ste prečítali v poslednom čase, knižné inšpirácie sa vždy zídu.

Komentáre

  1. Vyzerajú celkom dobre :)

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway o Kawaii box, budem veľmi rada, ak sa zapojíš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vsechny díly jsem četla snad milionkrát. Miluju zaklínače, Harryho, Assassiny a podobné typy knížek takže osobně se mi článek moc líbil :) a co se týče hry zaklínače.. Už ji hraju po třetí a pokaždé to málem obrečím :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O hre som ani len netušila. Vidím, že ťa bavia aj iné ako len romantické knihy, čo je podľa mňa super, som taká istá a romantika vkuse je predsa len nuda. A Harryho Pottera som čítala samozrejme poctivo všetky časti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.