Moja prírodná starostlivosť o pleť


Prírodná a bio kozmetika, trend, ktorý je dnes vidieť všade. Spočiatku som si myslela, že ide len o marketingový ťah tak ako pri niektorých potravinách. V prípade kozmetiky to však podľa mňa neplatí. Dlho som používala klasickú kozmetiku, no akosi mi nesedela. Moja pleť nebola o nič hydratovanejšia, akné bolo stále rovnaké a aj krémy na očné okolie akosi nefungovali. Okrem toho sa moja pleť mierne zmenila a má už aj svoje suché miesta. A tak som skúsila prírodné produkty a od tej doby už iné nechcem. Aktuálne mám už vcelku slušnú zbierku prírodnej kozmetiky a dnes vám dovolím do nej nazrieť.



SLOVENSKO

Pokiaľ je možnosť kúpiť niečo slovenské, nikdy neviem odolať. Z pleťových produktov mám najviac otestovanú práve kozmetiku Dulcia. Ich ružová voda mi svojím balením aj vôňou vyhovuje viac, než tá od Purity Vision. Používam ju prakticky neustále, ráno na osvieženie pleti a dodanie hydratácie, večer pred nanesením olejových produktov či na fixáciu make-upu. Až neviem pochopiť, ako som bez ružovej vody mohla tak dlho existovať. 

Očný krém a jeho hľadanie to bola veru dlhá cesta. K tomuto som sa dostala celkom nevinne - vzorka ako darček k nákupu. Musím povedať, že zatiaľ som lepší očný krém nenašla. Funguje perfektne hlavne ako podklad pod očný make-up, rozjasní očné okolie a tmavé kruhy už nemajú šancu. Zatiaľ si rozumel s každým korektorom. Na večerné použitie ho používam pomenej, tu sa mi zdá, že nejako extra nezaberá. Ako denný očný krém ho však rozhodne odporúčam. S tými konvenčnými sa to skrátka nedá porovnať a ako bonus príjemne sladko vonia.

Produkty som kúpila na výstave Sashe.sk avšak bez problémov sa dajú objednať aj priamo zo stránky www.dulcia.sk či z iných bio e-shopov. 



ČESKÁ REPUBLIKA

Ja týchto našich susedov akosi stále považujem za našich, veď predsa nejde o hokej. Úplne nadšená som z produktov Havlíkova přírodní apotéka. Ich krémy sa dajú použiť vždy a všade. Momentálne používam Krásnu slečnu, pleť hydratuje, nevysúša a znesie sa s každým make-upom. Ak by som si mala kúpiť na pleť iba jeden produkt, tak by to bol určite krém od Havlíka. 

Manufaktura je česká značka, ktorú pozorujem na trhu už dlhšie. Konečne ju máme už aj u nás na Slovensku bežne dostupnú. Spočiatku som síce bahnom z mŕvteho mora kvôli jeho nevábnej vôni príliš nadšená nebola, no prirástol mi k srdcu. Lepšiu čistiacu pleťovú masku nepoznám, jedine tých čiernych bodiek ma nevie zbaviť.

Na Slovensku sa k produktom Manufaktura dostanete napr. v Bratislave. Produkty od Havlíka som si doniesla z Česka, no dajú sa kúpiť aj cez e-shopy.


NEMECKO

DM drogériu mám stále rada, i keď ju už navštevujem pomenej. Láka ma hlavne ponuka ich prírodnej značky Alverde. Tak nejako sa ku mne dostal aj ich pleťový olej s divokou ružou. Odporúčam ho všetkým z vás, ktoré ste doposiaľ pleťový olej neskúšali a nechcete teda zbytočne investovať. Tento stojí do 5 EUR takže ak aj nesadne, nič sa nedeje. Ja ho používam v chladnejšom období ako nočný pleťový produkt. Najprv pleť navlhčím ružovou vodou a následne nanesiem olej. Oleje hydratujú pleť rozhodne viac a inak ako krémy. 

Ako je z dnešného článku jasné, celá moja pleťová starostlivosť je prírodná. Vždy, ak si vyberám nejaký nový krém či olej, vždy siaham po prírodných produktoch. Majú omnoho vyšší obsah účinných látok a celkovo je ich zloženie oveľa lepšie. Osobne nemám rada uhladzujúci efekt silikónmi nabitých krémov, ktorých väčšinu tvorí aj tak voda. To je dôvod, prečo klasické pleťové produkty z drogérie u mňa doma veľmi nenájdete. V odličovaní a čistení pleti sa na ne síce ešte čiastočne spolieham, no aj tu som už na dobrej prírodnej ceste.

Ako ste na tom vy a prírodná kozmetika? Ktoré značky najradšej nakupujete? Podporujete slovenskú výrobu?

Komentáre

  1. Ja sa snažím kupovať z prírodnej kozmetiky najmä starostlivosť - krémy, masky, telové mlieka. Všeobecne veci, ktoré sa vpíjajú do pokožky. Zo slovenských značiek mám najradšej Soaphoriu a Naviu, napr.od Dulcie som zatiaľ nič neskúšala. Asi je na čase :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máme teda podobnú filozofiu, čo sa týka prírodnej kozmetiky. Vidím, že ju tiež rada používaš.

      Odstrániť
  2. Dulcia kofeinový oční krém je DOKONALÝ! Jeden z nejlepších na světě :-)

    A Alverde olejík jsem taky zkoušela (4 roky už tomu jsou) - uchvátilo mě na první pohled hlavně balení. A pak i vůně. A složení! A vlastně i účinky :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bebe ty už prírodnú kozmetiku poznáš dokonale :) S tým krémom som veľmi spokojná a určite si kúpim plné balenie. Olejček je fajn, ale skúsim asi aj iné.

      Odstrániť
  3. Ja som poslednu dobu tiež na prírodnu kozmetiku, hlavne však hľadám nejakú dobrú dekoratívku. Z krémov však momentálne používam biorythme a je veľmi fajn, alebo telové mlieko sportique som si neskutočne obľúbila :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Značky poznám, no zatiaľ som nič neskúšala. S dekoratívkou je to fakt náročné, ale možno ak prírodná dekoratívka tak by som skúsila ZAO alebo Colour Caramel. Ja som zatiaľ skúšala len tú od Alverde. Pleťové púdre a linky boli fajn, ale napr. riasenky ma neohúrili.

      Odstrániť
  4. Okolo toho pleťového oleja od Alverde už chodím dlho, no stále som sa nedokopala ku jeho kúpe. Vždy zaváham, či mi sadne, no po tvojich slovách ho asi naozaj vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ber to tak, je to olej. Pokiaľ ti nesadne na pleť, stále sa ním môžeš odličovať alebo ho nejako inak využiť. A pri jeho cene netreba váhať.

      Odstrániť
  5. Mam rada přírodní kosmetiku. Je to takové obohacení a příjemná odměna pro pleť. Nic ze Slovenska nemám, ale v Česku kupuji hlavně Manufakturu :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som tú Manufakturu fakt trafila. Z tej českej mám ešte rada Saloos.

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Veru tu som zatiaľ vždy natrafila na produkty, ktoré mi sedeli.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.